fantasy - problém
Zdravím všechny. Již delší dobu sním, že napíšu svojí knížku. Byl bych rád, kdyby se mi na papír podařilo dostat můj svět a tak jej přiblížit i ostatním. Jedním z problémů, na které narážím, jsou slova a označení, která se váží na náš svět. Tak například vím, že by mi čtenář snad odpustil křest - i když Kristus v mém světě samozřejmě nebyl, není a nebude. Jak ale postupuji dál se svou inspirací, nevím, jestli by mi veřejnost odpustila takovou ferratu - už jen z toho důvodu, že spoustu lidí neví, co to je. Ta by se nedala zas tak těžko opsat, ale jsem si jistý, že dříve či později narazím na něco podobného. Jaký máte na toto názor vy? Děkuji všem

Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.
Komentáře
Na druhou stranu mě baví vymýšlet různá přirovnání. Pracuji v prostředí s jiným náboženstvím a narazila jsem na problém, kdy bych napsala: "Bože můj!" Že to nezní tak divně? Normálně ne, ale z úst Boha to asi není to pravé ořechové.
Pak jsou ale okamžiky, kdy jsem na sebe hrdá, jak hezky jsem to vymyslela pro tu jejich kulturu. Třeba když rozzuřený náčelník říká svému sluhovi: "Nechť je ti Bůh smrti milostivý, jestli to neuděláš, protože já rozhodně nebudu!"
Je to jen na tobě jako na autorovi, jak si s tím pohraješ. Ale myslím, že právě tohle je jedna z věcí, která dělá běžnou fantasy lepší
Se sluncem je to jednoduché-hvězda, kterou naše planeta obíhá, zkráceně něco jako "naše hvězda". A ferrata zde již byla řečena.
Zkrátka bych to zkusila popsat, nenazývat. Takový je můj názor.