Stupidní povídka (zamyšlení)

Tak mne tak napadlo, jestli je fakt možné, napsat vědomě blbou povídku, nebo ta blbost je spíše v neschopnosti autora a jaksi nevědomá?
Vida, u krbu je mrtvo...
Vida, u krbu je mrtvo...

Psaní je psí život, ale je to jediný život, který stojí za to žít.
Flaubert
Flaubert
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.
Komentáře
A ano, u krbu je mrtvo, ale nečekal jsem, že se to nějak rychle rozjede
Třeba to jednou zkusím, až už nebudu mít co jiného k práci.
Flaubert
Mně osobně stupidní díla nevadí - přehlížím je. Co mě děsí je cenzura a "ochrana čistoty víry". To je vlastně pojem z Planety opic (...původní filmové zpracování, to nové mě za srdce nechytlo). Stupidnost systému zosobněná v postavě Ministra pro ochranu víry je podobně výmluvná, jako Orwellův román 1984 nebo Farma zvířat. Nejhorší na tom ale zůstává, že vezmu-li jako příklad Farmu zvířat, zjišťuji, že se komunismu či fašismu týká jen okrajově. Jenže když jsem ji kdysi poslouchal na Hlasu Ameriky, nenapadlo mě to.
Člověk musí získat osobní zkušenost.
Všechna zvířata jsou si rovna. Ale prasata jsou si rovnější. To je nadčasově definovaný civilizační problém. Je tak závažný, že se už i některým prasatům přestává líbit.
Možná bychom neměli zaměňovat "stupidní" za "nezajímavý" = bez pointy a příběhu, nebo za "neumělý" = samá hrubka, špatný sloh bez talentu.
Mike správně píše - musí být stupidní autor. Ale to "stupidní" bych asi definoval viz výše. A taky doufám, že do té krabičky nezapadnu...
(pokračování v diskuzi z vlákna: http://www.forum.renenekuda.cz/forum/debatni-krouzek/debatni-krouzek/#p8172 )