Úvod kníky - zaujal by?
Zdravím,
odvážím se a napíšu sem úvod knížky z kurzu Jak psát knihu, tak mě, prosím, neukamenujte
Netušila, že jedna krátká věta mohla zabránit osudové ztrátě. Bohužel nebyla vyslovena.
Probudila se do mrazivého rána. Kdo by kdy tušil, že tima v Praze může být tak chladná a opravdová. A to byl, prosím, téměř konec března. Roztáhla závěsy a dostal se jí pohled na zataženou oblohu. Jen aby opět nechumelilo! Napadlo ji a rozhlédla se po zasněžených keřích a stromech. Někde v mlze zahlédla i nákupní centrum, které měla naproti přes silnici. Ještě před týdnem by si zasněženou Prahu snad spletla s ladovskou zimou, ovšem teď už ne. Včera pršelo a přes noc dozajista mrzlo. Usuzovala tak, protože několik lidí spadlo na namrzlém chodníku.
odvážím se a napíšu sem úvod knížky z kurzu Jak psát knihu, tak mě, prosím, neukamenujte

Netušila, že jedna krátká věta mohla zabránit osudové ztrátě. Bohužel nebyla vyslovena.
Probudila se do mrazivého rána. Kdo by kdy tušil, že tima v Praze může být tak chladná a opravdová. A to byl, prosím, téměř konec března. Roztáhla závěsy a dostal se jí pohled na zataženou oblohu. Jen aby opět nechumelilo! Napadlo ji a rozhlédla se po zasněžených keřích a stromech. Někde v mlze zahlédla i nákupní centrum, které měla naproti přes silnici. Ještě před týdnem by si zasněženou Prahu snad spletla s ladovskou zimou, ovšem teď už ne. Včera pršelo a přes noc dozajista mrzlo. Usuzovala tak, protože několik lidí spadlo na namrzlém chodníku.
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.
Komentáře
Také mě zajímá, jak to bude pokračovat, takže potřebná dávka tajemna tam určitě je.
Jen mi trochu neladí obrat "dostal se jí pohled". Co třeba: "otevřel se jí pohled" anebo úplně prostě "pohlédla"?
Dočkáme se tu i nějakých dalších odhalení nebo si budu muset koupit knihu? :-)
Toť otázka. Doufám, že se objeví další příspěvky.
P. S. Taky si myslím, že tam má být zima...
o psaní jinak...
A jo, t, z, to je hned vedle. Se mi taky stává pořád.
Jinak tu větu s pohledem bych formulovala buď jako 'dostalo se jí pohledu' nebo 'naskytl se jí pohled'.
Ten pohled nějak přeformuluji
Kdo by kdy tušil, že zima v Praze může být tak chladná a opravdová. A to byl, prosím, téměř konec března.
Jestli je tu zima myšlena jako roční období, tak téměř na konci března už je jaro. A jestli je zima myšlena jako stav počasí resp. teplota, pak mi nepřijde nic neuvěřitelného na tom, že když je chladno, tak je chladno.