Vulgarismy v našich textech
Ahoj,
ráda bych se dozvěděla, jak se díváte na sprostá slova v knihách? Myslím, že člověk se jim snaží vyhnout, ale někdy chtě nechtě, když to situace vyžaduje, by bylo nějaké to slovíčko pro okořenění dobré. Sama jsem při psaní hádky dvou partnerů trošku zoufalá, tak bych se ráda dozvěděla, co ještě lze a co už je nad rámec?
ráda bych se dozvěděla, jak se díváte na sprostá slova v knihách? Myslím, že člověk se jim snaží vyhnout, ale někdy chtě nechtě, když to situace vyžaduje, by bylo nějaké to slovíčko pro okořenění dobré. Sama jsem při psaní hádky dvou partnerů trošku zoufalá, tak bych se ráda dozvěděla, co ještě lze a co už je nad rámec?

Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.
Komentáře
myslím si,že vulgarismy jsou nezbytnou součástí mluvy,ale musí se s nimi šetřit.
Nicméně jsou situace,kde se vyhnout vyloženě nejde a je potřeba je dobře použít.
Osobně si myslím,že dost záleží na prostředí knihy, pokud jsou partneři punkáči, nějaké té píče bych se asi neubránil. Pokud jde o prostředí dejme tomu třeba studentské, dynamicky za sebou poskládaná přídavná jména a jedno podstatné udělají své (např.: Ty krávo pitomá). Mám za to, že by se v tomhle autor neměl omezovat a napsat,co si myslí.
Jen se toho nebát, jinak to nebude znít opravdově, ale značně úsměvně. Pamatuju si jak jsme si na gymnáziu nadávali s klukama ze srandy do "šprýmařů", "plantážníků" apod. Bylo to úsměvné :-)
Ja obyčajne skúsim rôzne varianty a spôsoby a uvidím, čo tam najviac sedí. :-)